Ga naar hoofdinhoud

Maak kans op de Ontwikkelingsprijs KNMG of AMSj onderzoeksprijs

Marjolein Dekker
door Marjolein Dekker

Op maandagavond 17 april 2023 vindt voor de vierde keer het Nicolaes Tulp Symposium plaats. Tijdens het symposium worden drie prijzen uitgereikt, waaronder de Ontwikkelingsprijs KNMG District Amsterdam/Noord-Holland en de AMSj onderzoeksprijs. Wil je kans maken op een van deze twee prijzen? Lees dan aan welke criteria je moet voldoen. Aanmelden kan tot en met 16 januari 2023.

Ontwikkelingsprijs KNMG District Amsterdam/Noord-Holland

Ben je bachelor- of masterstudent geneeskunde, arts-onderzoeker of arts en heb je tussen 1 juli 2021 en 1 januari 2023 een medisch patiëntgerelateerd onderzoek gedaan? Dan kun je kans maken op de Ontwikkelingsprijs KNMG District Amsterdam/Noord-Holland en een geldbedrag van 1.500 euro winnen. Je onderzoek moet een maatschappelijk, innovatief en discipline-overstijgend karakter hebben. Zowel stageverslagen als artikelen, al dan niet gepubliceerd, komen in aanmerking. Het is niet de bedoeling een afgerond proefschrift in te dienen. Een deelpublicatie van een proefschrift kan wel meedingen. Voorwaarde is dat je het onderzoek in Noord-Holland hebt uitgevoerd of dat je zelf werkt/studeert in Noord-Holland.

AMSj onderzoeksprijs

Alleen geneeskundestudenten maken kans op deze prijs, waarmee een geldbedrag van 1.000 euro is gemoeid. Voorwaarde is dat je studeert aan de UvA/de VU of het onderzoek in een van deze instellingen hebt verricht. Het onderzoek is bij voorkeur klinisch relevant en moet zijn uitgevoerd tussen juli 2020 en januari 2022.

Voor beide prijzen geldt dat je inzending zowel in het Nederlands als Engels mag worden aangeleverd. Uit de inzendingen selecteren de jury’s acht kandidaten. Zij mogen tijdens het symposium een presentatie van 8-12 minuten in het Nederlands houden. Aan het eind van de avond worden de prijswinnaars bekendgemaakt. Het symposium vindt plaats in de Theaterzaal van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Meer weten of meedoen?

Dit artikel delen?