Ga naar hoofdinhoud
Start als arts

Over ons

Met Startalsarts.nl vind je beter je weg als arts. Vooral bij het maken van een keuze voor je carrière. Waar kun je werken? Welke specialismen zijn er? Hoe maak je een keuze? En wat is de juiste route?

Maar je vindt hier nog veel meer informatie en tips, op een overzichtelijke plek bij elkaar. Bijvoorbeeld over je BIG-registratie, diensten draaien en contractonderhandelingen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor je start als basisarts.

Voor en door jonge artsen

Een deel van de informatie op dit platform wordt gemaakt door jonge artsen, zoals jij. Het is fijn om een goeie tip te krijgen van iemand die net even verder is. Dat gaven de studenten, net basisartsen, anios en arts-onderzoekers aan, die meehielpen bij de ontwikkeling van deze website.

Deel jouw tip

Misschien heb je zelf dé tip voor een andere startende basisarts. Zo eentje waarvan je nu denkt, had ik dat maar eerder geweten. We delen hem graag. Mail ons op info@startalsarts.nl.

Initiatief van KNMG, LAD en De Jonge Specialist

Deze website is een initiatief van de KNMG, de LAD en De Jonge Specialist. Daarbij werken we nauw samen met de LOVAH, LOSGIO, VAAVG, VASON en De Geneeskundestudent.

Met dit platform willen we je helpen bij je start als arts en vooral bij het maken van goede keuzes voor je loopbaan. Door onze gesprekken met jullie weten we dat dat niet altijd makkelijk is. Ook blijkt dit uit verschillende onderzoeken. Wist je bijvoorbeeld dat:

  Meer over de KNMG

  De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) maakt zich sterk voor de kwaliteit van de medische beroepsuitoefening en de volksgezondheid. Of het nu gaat om ethiek, gezondheidsrecht of gezondheidsbevordering, we zetten ons in voor goede afspraken en richtlijnen op terreinen die voor alle artsen relevant zijn. De KNMG verbindt alle specialismen en biedt jou informatie over beroepskeuze en loopbaan.

  Vragen? Mail ons op info@fed.knmg.nl

  Meer over de LAD

  De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) is een werknemersorganisatie voor alle artsen in loondienst en werkt veel samen met DJS. We zitten aan tafel bij alle relevante zorg-cao’s, en maken daar afspraken over jouw salaris, je werktijden en over werkdruk.

  Daarnaast hebben we een juridische afdeling die je bij tal van zaken kan helpen: wat als je straks als basisarts aan de slag gaat en een contract krijgt dat volgens jou niet helemaal in de haak is? En wat doe je als je een opleidingsplaats bemachtigt en in een opleidingsgeschil belandt?

  Verder ben je bij ons automatisch gratis collectief verzekerd voor aanvullende beroepsaansprakelijkheid, een must voor beginnende artsen. Je ontvangt iedere maand een digitale nieuwsbrief en vier keer per jaar het LAD-magazine. Tot slot ben je via de LAD aangesloten bij de KNMG, en dus kun je ook van alle KNMG-diensten gebruikmaken.

  Vragen? Mail ons op bureau@lad.nl

  Meer over De Jonge Specialist

  De Jonge Specialist (DJS) is van oudsher de vereniging voor aios en anios in de ziekenhuizen, maar richt zich sinds 2020 ook specifiek op startende basisartsen – ongeacht voor welk specialisme je later kiest. Je kunt bij DJS terecht voor loopbaanondersteuning als je nog niet weet voor welk specialisme je wilt gaan.

  DJS werkt hiervoor ook nauw samen met de andere aios-verenigingen (voor huisartsen, sociaal geneeskundigen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten).

  Daarnaast kun je via de DJS Academie tal van interessante trainingen en cursussen volgen, met aantrekkelijke korting. Ga je als anios aan de slag en loop je tegen problemen aan in je werk, zoals structurele werkdruk, onderbetaling, of problemen met je rooster? Dan helpen we je graag! Verder krijg je als lid iedere maand een digitale nieuwsbrief en vier keer per jaar het DJS magazine.

  Vragen? Mail ons op info@dejongespecialist.nl