Ga naar hoofdinhoud

Sollicitatieronde (profiel)opleidingen arts M+G gestart

Marjolein Dekker
door Marjolein Dekker

Wil je het verschil maken in de publieke gezondheid? Solliciteer dan op een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen arts Maatschappij + Gezondheid (M+G). De sollicitatieronde loopt van 1 augustus tot en met 7 september 2022 en de opleidingen starten in maart 2023.

De gezondheidsverschillen in onze samenleving nemen toe en de roep om een integrale blik op gezondheid en welvaart is luider dan ooit. Daarmee groeit ook de behoefte aan artsen M+G: de geneeskundig specialist met een brede blik en een focus op preventie. Als arts M+G sta je middenin de samenleving. Je zoomt in en uit: je kijkt naar het individu en weet wat er breder speelt. Bijvoorbeeld bij een groep mensen, in de gemeente waar je werkt of landelijk. Daarbij kijk je over de grenzen van je eigen vakgebied heen.

Je kunt nu voor acht profielen solliciteren:

    De opleidingen gaan van start in maart 2023 en duren twee jaar. SOGEON biedt opleidingsplekken door het hele land, bij diverse opleidingsinstellingen. De profielopleidingen kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid (2e fase). Na afronding van de 2e fase volgt een registratie als arts M+G in het BIG-register. Meer weten of direct solliciteren? Ga naar artsmg.nl/solliciteren.

    * De opleiding infectieziektebestrijding 1e fase gaat niet mee in de sollicitatieronde voor het cohort maart 2023. De eerstvolgende mogelijkheid om te solliciteren voor de opleiding infectieziektebestrijding is 1 februari 2023.

    Dit artikel delen?