Ga naar hoofdinhoud

Solliciteer vóór 7 september voor een opleidingsplek arts Maatschappij + Gezondheid

Marjolein Dekker
door Marjolein Dekker

Lijkt het je leuk om middenin de maatschappij te staan en je hard te maken voor de publieke gezondheid? Wellicht is het vak van arts Maatschappij + Gezondheid dan iets voor jou! Je kunt kiezen uit diverse profielen, zoals jeugdarts, arts infectieziektebestrijding of vertrouwensarts. Tussen 1 augustus en 7 september kun je solliciteren voor een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen, die in maart 2024 van start gaan.

Kandidaten kunnen tijdens deze ronde solliciteren voor de (profiel)opleidingen tot:

  • jeugdarts 
  • arts infectieziektebestrijding
  • arts medische milieukunde
  • arts tuberculosebestrijding
  • vertrouwensarts
  • tweede fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid (JGZ, IZB, MMK, TBC)
  • forenische geneeskunde (zelfstandige driejarige profielopleiding)

Daar waar het gebeurt

Als arts M+G zorg je niet voor één patiënt, maar voor iedereen. Je werkt niet in een ziekenhuis, maar bijvoorbeeld in de wijk, op school, bij een GGD, het RIVM of de gemeente. Zo sta je letterlijk middenin de maatschappij.

De opleiding tot arts M+G bestaat uit twee fases. Bij een fulltime aanstelling duurt elke fase twee jaar (parttime is ook mogelijk). Voor de eerste fase kun je kiezen uit verschillende profielen. De tweede fase is profieloverstijgend en leidt op tot arts Maatschappij + Gezondheid (specialist).

Opleiding forensische geneeskunde 

De opleiding forensische geneeskunde is een zelfstandige driejarige profielopleiding die (basis)artsen opleidt tot forensisch arts. Je wordt hierbij niet opgeleid tot arts M+G. Na het afronden van de opleiding kan de forensisch arts geregistreerd worden in het profielregister als forensisch arts KNMG. Voor meer informatie kun je terecht op www.kiesvoorforensischegeneeskunde.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan via www.artsmg.nl

Dit artikel delen?