Ga naar hoofdinhoud
Starten met werken

Checklist voor basisartsen

  Een fijne werkplek en goede leeromstandigheden voor jou als basisarts is belangrijk. Een goede informatievoorziening bij indiensttreding hoort daarbij. Daarom heeft De Jonge Specialist deze checklist ontwikkeld, waarmee je zelf kan controleren of je voldoende geïnformeerd bent om jouw functie goed uit te kunnen oefenen. De checklist laat je zien wat je moet weten over onder meer de werkprocessen, richtlijnen, regels en protocollen binnen het ziekenhuis.

  Om als basisarts je werk goed te kunnen doen, moet je beschikken over de juiste informatie. Alleen zo kan je goed voorbereid aan de slag. Er komt tenslotte al genoeg op je af!

  Voor wie?
  Deze checklist is speciaal bedoeld voor a(n)ios. Als je in dienst treedt bij een ziekenhuis is het een goed moment om deze checklist langs te lopen. Het is ook handig om hem nog eens door te nemen voordat je je eerste ANW-dienst gaat draaien.

  Wat?
  De a(n)ios checklist bestaat uit een deel algemene informatie die van toepassing is op alle a(n)ios in Nederland en een deel bijzondere informatie. De bijzondere informatie verschilt per medisch specialisme en per ziekenhuis. Een overzicht van deze bijzondere informatie vind je in de checklist. Als regels en protocollen niet voor basisartsen gelden, is dat aangegeven.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de cao en wat daarin staat voor basisartsen? Bekijk dan ook eens de folder ‘Anios en cao‘ van De Jonge Specialist, speciaal voor basisartsen in de ziekenhuiszorg.

  Dit artikel delen?