Ga naar hoofdinhoud
Regelen en registreren

Dit moet je regelen als je (bijna) basisarts bent

Yes! Je bent (bijna) klaar met je geneeskundestudie. Wat moet en kan je allemaal regelen om aan de slag te gaan als arts?

1. BIG-registratie

Om zelfstandig als arts te mogen werken, moet je geregistreerd staan in het BIG-register. Registreren kan zodra je het gewaarmerkte diploma binnen hebt. Waarom je deze registratie nodig hebt en hoe je het regelt, lees je in dit artikel.

2. LinkedIn

Laat je netwerk weten dat je arts bent en pas je LinkedIn-profiel aan. Of maak een account aan als je nog niet op LinkedIn zit. Voeg toe waar je je semi-artsstage en keuzecoschap hebt gelopen. Let op: gebruik steeds dezelfde taal en geen Engels en Nederlands door elkaar.

3. Vacature alerts

Schrijf je in of zet alerts aan bij verschillende vacaturesites. Zo blijf je op de hoogte van interessante vacatures. Meer weten over zoeken naar vacatures? Lees dit artikel.

4. Netwerkgesprekken

Weet je nog niet precies waar je wilt werken? Regel dan netwerkgesprekken of meeloopdagen in verschillende werkgebieden. Zo zijn de publieke gezondheid en de ouderenzorg interessante werkplekken die meestal weinig aandacht krijgen tijdens de opleiding. Bekijk de werkgebieden op deze site om een beeld te krijgen van de mogelijkheden.

5. Verzekeringen

Veel studenten zijn nog verzekerd via hun ouders. Als afgestudeerde arts wordt het hoog tijd om je eigen verzekeringen te regelen. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheidsverzekeringen, of een woonverzekering als je zelfstandig gaat wonen.

6. Lidmaatschap LAD/DJS

Was je tijdens je studie lid van De Geneeskundestudent? Dan loopt je lidmaatschap af na je afstuderen. Schrijf je nu in voor het tweejarige combi-lidmaatschap van de LAD en De Jonge Specialist voor startende basisartsen, en profiteer van de dienstverlening. Je bent dan in het eerste jaar na je afstuderen gratis lid. Je bent ook meteen aangesloten bij de KNMG.

Dit artikel delen?