Ga naar hoofdinhoud

Solliciteer vóór 7 maart voor een opleidingsplek arts M+G

Boudewijn Kirch
door Boudewijn Kirch

Wil je het verschil maken in de publieke gezondheid? Solliciteer dan op een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen arts Maatschappij + Gezondheid (M+G). De sollicitatieronde loopt van 1 februari tot en met 7 maart 2024 en de opleidingen starten in september 2024.

De gezondheidsverschillen in onze samenleving nemen toe en de roep om een integrale blik op gezondheid en welvaart is luider dan ooit. Daarmee groeit ook de behoefte aan artsen M+G: de geneeskundig specialist met een brede blik en een focus op preventie. Als arts M+G sta je middenin de samenleving. Je zoomt in en uit: je kijkt naar het individu en weet wat er breder speelt. Bijvoorbeeld bij een groep mensen, in de gemeente waar je werkt of landelijk. Daarbij kijk je over de grenzen van je eigen vakgebied heen.

Verschillende richtingen

Je kunt nu voor zeven verschillende richtingen solliciteren:

  • Jeugdarts
  • Arts infectieziektebestrijding
  • Vertrouwensarts
  • 2e fase-opleiding arts M+G/Jeugdgezondheid
  • 2e fase-opleiding arts M+G/Infectieziektebestrijding
  • 2e fase-opleiding arts M+G/Medische milieukunde
  • 2e fase-opleiding arts M+G/Tuberculosebestrijding

Opleidingsplekken door het hele land

De opleidingen gaan van start in september 2024 en duren twee jaar. SOGEON biedt opleidingsplekken door het hele land, bij diverse opleidingsinstellingen. De profielopleidingen kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid (2e fase). Na afronding van de 2e fase volgt een registratie als arts M+G in het BIG-register.

Meer informatie?

Meer weten of direct solliciteren? Ga naar artsmg.nl/solliciteren.

Dit artikel delen?