Ga naar hoofdinhoud
Solliciteren

Vacatures vinden: zo doe je dat

Je bul is binnen en je zoekt nu een leuke werkplek. Waar start je je zoektocht? Drie manieren om een passende vacature te vinden.

Online search

De meest voor de hand liggende manier is een online zoektocht starten. Kijk op de verschillende vacaturebanken die gespecialiseerd zijn in medische banen. Een goed voorbeeld is de banensite van Medisch Contact, speciaal voor artsen. Je kunt hier ook een alert instellen, zodat je een mail krijgt zodra er nieuwe vacatures zijn.

Heb je al een werkplek op het oog? Kijk dan op de website van de betreffende zorgorganisatie of ze een passende vacature voor jou hebben en zet ook hier een alert aan.

Zet je netwerk in

Aanvullend kun je ook je netwerk inzetten om jou te helpen. Maak dit niet te zwaar of geforceerd, maar vertel gewoon enthousiast dat je beschikbaar bent en waar je naar op zoekt bent. Dit kan op een feestje, maar ook via LinkedIn, of bij de afronding van je coschappen.

Tip: Help ook eens een ander door hem/haar op een leuke vacature te wijzen. Wie weet denken ze dan later een keer aan jou!

Open sollicitatie

Heb je een ziekenhuis of zorgorganisatie op het oog waar je heel graag wilt werken, maar er staat (nog) geen vacature online? Dan kun je een open sollicitatie sturen. Bij zo'n sollicitatie geldt: hoe gerichter, hoe beter!

Ken je iemand?

Ken je iemand binnen de organisatie? Neem dan contact op met die persoon en verzamel zoveel mogelijk informatie. Denk aan:

    Ken je niemand?

    Ken je niemand bij de organisatie? Bel dan naar de afdeling personeelszaken om bovenstaande informatie te verzamelen. Zo zorg je dat jouw brief de juiste informatie bevat, bij de juiste persoon belandt en de kans op succes zo groot mogelijk wordt.

    Dit artikel delen?